Porsgrund baderom

Størrelsen på badet

Oppdag hvordan du designer et bad til perfeksjon – det er en flott mulighet til å få mest mulig ut av plassen din med stil.

Det typiske badet er lite, og krever smart bruk av plassen for å inkludere alle de ønskede funksjonene og gjøre det pent og komfortabelt på samme tid.

Når du skal designe et bad, kan det være lurt å starte med å analysere hvordan du bruker ditt nåværende rom, og legge merke til hva som fungerer og ikke. For eksempel vil et familiebad vanligvis kreve et badekar, slitesterke og sprutsikre overflater, mens et hovedbad eller en-suite har råd til å være litt mer luksuriøst.

Porsgrund baderom

Små bad

Det er mange måter å spare plass på og skape funksjonalitet selv på mindre bad. For eksempel er en servant kombinert med et underskap – enten tilpasset eller en forhåndsinstallert møbelpakke, en fin måte å spare plass på. I stedet for et standard speil, er et speilskap også en smart måte å skape litt ekstra lagringsplass på. Høyskapet er et godt valg på mindre bad – det du mister i bredden vinner du i høyden.

På mindre bad er en dusj vanligvis plassert i et hjørne. Heldigvis inkluderer Porsgrunds kolleksjon dusjløsninger [lenke til dusjoversikt]. i en rekke former og størrelser. Hvis badet ditt er veldig lite, er sannsynligvis en buet dusjdør eller dusjhjørne den beste løsningen. Dørene kan foldes mot veggen når de ikke er i bruk.

Hvis det er mulig, anbefaler vi et vegghengt toalett [lenke til vegghengte toaletter] i stedet for et gulvstående. I vegghengt modell er sisternen og skyllemekanismen skjult inne i veggen med separat installasjonsmodul. Etter dette vil toalettet også være lettere å rengjøre ettersom gulvet er tomt.
Porsgrund baderom

Middels og store bad

Med større bad har du vanligvis flere alternativer. Baderomsskap, servanter, toalett og badekar kan alle behandles som separate objekter, og det er ikke så mye behov for å kombinere objekter.

Spørsmålet er, hvordan bruker du badet? Et bad kan se veldig forskjellig ut avhengig av om du har barn eller ikke. Trenger du f.eks. et badekar eller bare en dusjløsning eller kanskje begge deler? Eller er badet ment for dine gjester kanskje?

Med et underskap og et speilskap får du mye oppbevaringsplass. En annen løsning er å bruke kun en vegghengt servant og standard speil og bruke tre høyskap ved siden av hverandre som oppbevaring. Og hva med dusjen? Bare en stilig dusjvegg eller skal det være et dusjkabinett? Og hvis du har god plass, hvorfor skulle du ikke lage ditt eget hjemmespa ved å installere et badekar [lenke til badekar]?

Se etter inspirasjon på vår nettside eller i interiør- og designmagasiner. Og husk, du er alltid velkommen til å spørre oss og våre forhandlere om råd.

Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!

Porsgrund brosjyre

Flere inspirasjonsartikler og designtips