Skal du bytte toalettsete?

Det kan være flere grunner til at du må skifte toalettsete. De vanligste årsakene er enten at du har skiftet toalett eller at toalettsetet er ødelagt.

Det kan også hende at du er lei av at lokket og setet smeller mot toalettskålen og ønsker et sete med SoftClose. Eller kanskje du ønsker enklere rengjøring og vil oppgradere til toalettsete med hengsler med QuiclRelease.

Hvordan kan jeg vite hvilket sete som passer til toalettet mitt?

Toalettseter finnes i forskjellige størrelser, fasonger og farger. Før du velger et sete, tenk gjennom hva du ønsker og trenger. Det er ikke vanskelig å skifte toalettsete, men du må ta noen valg før du gjør det.

  • Hva slags materiale skal toalettsete være laget av?
  • Ønsker du et toalettsete i myk eller hard plast?
  • Hvilken type hengsler vil du feste det nye toalettsetet ditt med? Hengsler for QuickRelease eller hengsler for fast montering?
  • Ønsker du et toalettsete med myk lukking?


Merk deg at det er forskjell på seter for gulvstående og vegghengte toaletter.

Hva er forskjellen på SoftClose sete og et QuickRelease sete?

SoftClose vil si at både lokk og sete senkes langsomt mot toalettskålen. Med SoftClose er det mye mindre støy når du legger ned setet, og særlig hvis setet faller fordi du glipper det. Og i tillegg reduserer det risikoen for at setet går i stykker.

QuickRelease er en type hengsler med hurtigkobling som gjør det enklere å ta av toalettsetet. Det er en fordel når du skal vaske, siden skitten ofte samler seg rundt hengslene hvor det er vanskeligere å komme til. Alle våre seter i hardplast med QuickRelease kan også fastmonteres.

Hvordan finner jeg riktig toalettsete?

Hvis du allerede har et toalett og vil vite hvilket toalettsete som passer, kan du se på følgende ting.

  • Hvilken toalettmodell har du? Dersom du har et Porsgrund-toalett, kan du ta et bilde av toalettet og av setet du har i dag og kontakte din rørlegger for å finne riktig sete.
  • Ta mål av avstanden mellom hullene til hengslene og undersøk hvilken design toalettskålen har.
  • Merk deg at du kan benytte de samme setene for gulvstående og vegghengte toaletter.
  • Dersom du vet hvilket Porsgrund toalett du har kan du finne riktig sete her.

Montere toalettsete

Et fastmontert toalettsete festes med hengsler som må skrus fast. Et fastmontert toalettsete sitter ofte mer stabilt på toalettet.

Dersom du velger et toalettsete med QuickRelease, trenger du ikke å skru noe fast. Du fester bare setet i de to hullene bak skålen. Alle våre seter med QuickRelease funksjon kan også fastmonteres.

På våre hjemmesider finner du monteringsinstruksjoner og mål for alle Porsgrunds toalettseter. Du finner instruksjonene under hvert produkt.