Porsgrund
Porsgrund baderom

Toalett innredning: hvordan balansere hygiene og design

Toalett design: finn riktig design og form

Innredning og oppgradering av badet kan være både morsomt og kreativt. Hvis du vil oppgradere badet, bør du også vurdere å bytte ut toalettet.

Når du ser på mulighetene dine, vil du bli overrasket over utvalget av toalettmodeller, former og funksjoner, for eksempel vannbesparende teknologi eller Rimfree® design.

La oss se nærmere på hva de nye trendene betyr og hvordan du finner riktig toalett til ditt bad.

Vegghengte toaletter vs. gulvstående toaletter

Når du leter etter riktig modell, kan montering av toalettet være en viktig faktor.

Vegghengte toaletter

På flere og flere moderne bad velger man å installere vegghengte toaletter. Et vegghengt toalett skjuler rør og sisterne elegant bak veggen og gjør gulvet fritt under toalettet, slik at det lettere kan rengjøres. Samtidig er det ofte et mer estetisk og funksjonelt valg.

Vegghengte toaletter kan monteres i forskjellige høyder og gjør det derfor mulig å tilpasse installasjonshøyden til badet ditt.

Samtidig krever det å installere et vegghengt toalett mer komplisert rørleggerarbeid, da sisterne og rør må monteres bak veggen. Sørg derfor for at det er mulig å montere på badet ditt, eller monter sisternen på utsiden av veggen og skjul den med en kasse som er bygget ut fra veggen.

Gulvstående toaletter

Med et klassisk, tidløst design er gulvstående toaletter lettere å installere enn et vegghengt toalett og tilbyr mange av de samme funksjonene.

For å sikre et passende toalett, kan du også velge en høy modell (4 cm høyere enn standardhøyden), noe som er spesielt praktisk for personer med begrenset mobilitet.

Rimfree®, enkel rengjøring og vannbesparende teknologi

Hygiene

Hvis du ønsker ekstra hygiene på badet ditt, gjør toaletter med integrert sensor det mulig å aktivere toalettskyllet ved å bevege hånden over knappen.

De er tilgjengelige i to forskjellige modeller; batteri- eller strømdrevne, så vær oppmerksom på hvilket som passer best til ditt toalett.

Rengjøringsvennlighet

Ved å velge riktig overflate og design av toalettet ditt, kan du spare mye tid på rengjøring.

Overflater som er enkle å rengjøre, gjør at det er lettere å tørke smuss og bakterier av toalettet. Mens et Rimfree®-design fjerner hjørner der bakterier og smuss kan utvikle seg.

Så hvis hygiene er viktig for deg, sørg for å se etter toalettserier med Rimfree® -design som Porsgrund Glow -serien.

Vannbesparende toaletter

Med de nyeste vannbesparende toalettene kan du minimere det daglige vannforbruket ditt betydelig.

Hvis vannbesparelse er en prioritet, se etter den nyeste vannbesparende teknologien som har ned til 4/2 liter pr. skyll. En stor forskjell sammenligner med eldre toaletter som har opptil 6 liter pr. skyll.

Vær oppmerksom på at dette bare gjelder gulvstående toaletter.

Toalett design ned til minste detalj

Uansett hvilken modell du velger, ikke glem å ta hensyn til detaljene. Her er det spesielt viktig å være oppmerksom på å velge et toalettsete som passer til dimensjonene på toalettet ditt.

Å matche toalettsetet med toalettmodellen er nøkkelen til å sikre optimal funksjonalitet og forenkler rengjøringen. Men ulike former som for eksempel rund, u-form eller oval, og materiale som hard plast, myk plast eller porselen, er ikke de eneste funksjonene som er viktig å fokusere på.

Hvis du vil ha mest mulig ut av toalettet, bør du også vurdere funksjoner som SoftClose og QuickRelease. Les mer om hva det betyr her:

Soft close & Quick release

Soft close -funksjonen, som er tilgjengelig i de fleste serier, sikrer at toalettsetet og lokket kan åpnes og lukkes mykt, slik at du unngår skade på toalettet forårsaket av at setet brått treffer toalettskålen.

Toalettseter med integrert QuickRelease -funksjon gjør rengjøring av både toalett og sete enklere, ettersom toalettsetet lett kan løftes av toalettskålen.


Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!