Porsgrund
Porsgrund baderom

INSPIRASJON TIL VEGGENE PÅ BADET

Flisvegg eller maling: hva er alternativene dine?

Når det gjelder baderomsvegger, kan du velge mellom forskjellige elementer - fra trepaneler og fliser til spesielle installasjoner, for eksempel vanntette materialer.

Se hvordan materialer som fliser og tre kan gi både funksjonalitet og et nytt utseende til badet ditt.

Baderomsinspirasjon - De 4 vanligste materialene for baderomsvegger

Mange ting på badet blir utsatt for vann og fuktighet gjennom årene, og vannskader på møbler og annet interiør er et vanlig problem.

Den enkleste og mest effektive måten å forhindre at materialer og overflater blir skadet av vann og fuktighet, er å holde møbler og andre ting så langt unna vannkildene som mulig.

Men når det gjelder veggene på badet, er det vanskeligere, siden de uunngåelig vil være en del av våtsoner som dusjområdet. Derfor er riktig forseglede og vanntette baderomsvegger avgjørende for å sikre et sunt og funksjonelt baderomsmiljø.

Her er det du trenger å vite om de vanligste løsningene for baderomsveggene.


1. Maling

Ny veggmaling kan raskt frisk opp utseendet på badet ditt, og mulighetene er uendelige.

Enten du følger de nyeste fargetrendene på badet, ønsker å skape en rolig atmosfære med milde pastelltoner eller planlegger mange farger, sørg for å ta hensyn til de våte sonene på badet ditt.

Velg en vannavvisende maling som tåler fuktighet og vannsprut, slik at du kan beskytte veggen din mot skader og hindre fuktighet i å trenge inn i veggen.

2. Glass og keramiske fliser til badet

Baderomsfliser er et godt valg for badets overflater og veldig vanlig - fra det rene, enkle utseende med hvite fliser til det morsomme, fargerike utseendet eller en mønstret flisvegg.

De er ikke bare enkle å rengjøre, men også enkle å reparere og erstatte. Noe som gjør baderomsfliser til et godt valg hvis du pusser opp badet ditt på et budsjett eller bare trenger en rask og enkel forfriskning.

3. Akryl

Akryl er et velkjent vanntett materiale som kan bygges rundt dusjområdet eller badekaret ditt. Akrylvegger kommer i forskjellige design og er ofte enkle å installere selv.

4. Tre

Tre har lenge vært forbudt på badet, ettersom det er kjent for ikke å tåle vann og det fuktigemiljøet fra dusjområdet.

Dette gjelder imidlertid bare noen tresorter som redwood, furu, eik eller ubehandlet tresorter.

I motsetning er harde, tunge tresorter, som valnøtt eller wenge motstandsdyktige mot fuktighet og skaper et naturlig og luksuriøst utseende på badet. Sørg for å følge noen viktige retningslinjer hvis du vil ha tre på badet ditt.

Ekstra tips: Riktig behandling med oljer og lakk er avgjørende for å forhindre at fuktighet trenger inn i treet.

Enten du er ute etter et moderne, naturlig eller luksuriøst utseende når du velger maling til baderomsveggen eller nye baderomspaneler, vær oppmerksom på kvaliteten og vedlikeholdet av materialene for å sikre at de tåler det fuktige klimaet på badet.

Finn de riktige materialene til baderomsveggene.


Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!

Flere inspirasjonsartikler og designtips