Når toalettet ikke skyller ordentlig

Til vanlig tenker du ikke stort på funksjonen til toalettets trykknapp – knappen du trykker på når du vil skylle toalettet. Men når trykknappen ikke virker, er halvparten av toalettets funksjonalitet borte.

Det kan være flere årsaker til at du ikke kan skylle toalettet. Oftest skyldes det at trykknappen ikke har blitt montert skikkelig eller at den har låst seg fullstendig. Heldigvis er det relativt enkelt å fikse.

Skylleknappen på Porsgrund-toalettet mitt har låst seg

Har trykknappen på ditt Porsgrund Glow toalett låst seg? Dette skyldes ofte at trykknappen er løs, noe som resulterer i at toalettet renner og du dermed ikke får skyllt. Løsningen er å stramme doseringsstaven under skylleknappen.

Slik gjør du det:

1.

Trykk ned skylleknappen ved «enkel skylling» og vipp opp skylleknappen via hullet under «dobbel skylling».

2.

Stikk pekefingeren ned i den blå doseringsstaven du ser under skylleknappen, og bruk fingeren til å stramme den med klokken.

3.

Vipp skylleknappen ned igjen og trykk på siden av knappen til du hører et høyt klikk.

Porsgrund-toalettet mitt skyller ikke ned

Det kan være flere årsaker til at toalettet ditt ikke skyller.
Årsak: Etter at du satte på plass en Fresh Stick, trykket du ikke skylleknappen ordentlig på plass.

Løsning
: Trykk hardt ned på siden av knappen til du hører et klikk.

Årsak
: Den hvite klaffen under knappen for liten skylling er ødelagt, slik at skylleknappen ikke kan presses ned.

Løsning
: Skylleknappen må skiftes.

Årsak
: For lavt vannivå i sisternen.

Løsning
: Ta av skylleknappen og sisternen og sjekk vannivået. Se hvordan du gjør det her. Hvis vannivået er for lavt, fjern kalk fra innløpsventilen. Kontakt eventuelt en rørlegger som kan løse dette for deg.

Skyllevolumet i et toalett

Skyllevolumet for Porsgrund-toaletter er satt til 4 liter ved et stor skyll og 2 liter ved et lite skyll. Du syns kanskje 2 liter høres litt lite ut, men Porsgrund jobber kontinuerlig med å utvikle den mest effektive skyllefunksjonen. Og det vil føre til at du sparer vann og er miljøvennlig.

Porsgrunds Glow-toaletter er designet uten skyllekant, de er det vi kaller Rimfree. Porsgrund var den første på markedet til å utvikle et toalett uten skyllekant. Gjennom denne prosessen har vi måttet optimalisere toalettets skyllefunksjon og toalettskålens fasong for å få en mer effektiv vannfordeling uten å bruke mer vann. Lær mer om Rimfree.

Justere skyllevolumet i Porsgrund-toaletter?

På Porsgrund Glow er det mulig å justere skyllevolumet opp til 6 liter for stort skyll og 3 liter for lite skyll. Toalettet er stilt inn med 4 liter for stort skyll og 2 liter for lite skyll fra fabrikk.

Dersom det er problemer med rør- og kloakksystemet der du bor, kan det hende du må justere skyllevolumet. Felles for Porsgrund Glow og Porsgrund Seven D er at du slipper å ta av sisternelokket. Du trenger bare å ta av skylleknappen for å endre skyllevolum. Ta kontakt med en rørlegger dersom du trenger hjelp til dette.

På Porsgrund Sign er det mulig å justere skyllevolumet opp til 8 liter ved stor spyling og 5 liter ved lite skyll.

Se vår video om justering av skyllevolumet på Porsgrund Glow.

Porsgrund skylleknapper

Nesten alle Porsgrund-toaletter kommer med dobbel skyll, både når det gjelder vegghengte og gulvstående toaletter. De fleste gulvtoalett leveres også med enkelt skyll hvis man ønsker det.

Monteringen av Porsgrunds skylleknapper er forskjellig avhengig av om du har et vegghengt eller et gulvstående toalett. Du finner monteringsinstruksjoner under hvert produkt i vår online produktkatalog.