Porsgrund Rimfree toalett

Design som gir enkel baderomsrengjøring

Å skape et baderomsmiljø som er lett å rengjøre

Ettersom vi har brukt mer tid hjemme, har rene rom og overflater vært mer relevante enn noen gang. Et sunt baderomsmiljø er viktig for å minimere risikoen for spredning av for eksempel infeksjoner og for at familien skal holde seg friske.

Rengjøring av badet skal være enkelt, med så få steder som mulig der bakterier og smuss kan vokse.

Her er tre viktige faktorer som hjelper å holde badet rent på kort tid, fra rengjøring av toalettet til et sunt dusjmiljø.

1. Rask og enkel toalettrengjøring

Toalettrengjøring gjøres i flere steg, fra å fjerne smuss i selve toalettskålen til å rengjøre alle overflater slik at de holder seg blanke og frie for bakterier.

For å redusere tiden du bruker på rengjøring av toalettet, bør du vurdere å investere i produkter som kan vare i mange år fremover, og som vil være enkle å rengjøre.

Rimfree® teknologien er av de nyeste innovasjonene du kan finne på moderne bad. Den er designet for langvarige og hygieniske bad ved effektivt å redusere steder der bakterier og smuss kan gjemme seg. Sammenlignet med vanlige toaletter, har ikke Rimfree®-toalettene noen skyllekant – det området som er vanskeligst å nå og rengjøre.

Uten en skyllekant er det enkelt å oppdage smuss og samtidig reduserer du behovet for rengjøring av toalettet.

2. Servanter i enkelt design

Har du noen gang tenkt på hvordan formen og overflaten på servanten din påvirker rengjøringsrutinen på badet ditt?

Servanten din bør være både estetisk og praktisk. Trenden beveger seg bort fra det firkantet designet og mot mer organiske former, det med god grunn. De myke formene med runde og ovale servanter er ikke bare et estetisk valg, men sørger også for en praktisk rengjøring av badet.

Når du designer badet ditt, bør du se ekstra nøye på innsiden av servanten. Et romslig, avrundet design og en rengjøringsvennlig glasur kan sikre at vannet strømmer raskt ned i avløpet og reduserer skitt som sitter fast i hjørnene.

Uansett hva du bestemmer deg for, må du sørge for at du skreddersyr ditt valg til den eksisterende stilen på badet, slik at alt passer sammen. Du finner riktig form på servanten din her.

Til slutt, vurder berøringsfrie løsninger. Berøringsfrie kraner og betjeningsplater er ikke bare for offentlige rom lenger. De går i økende grad inn i private hjem og forbedrer hygienen, samtidig som det gjør rengjøringen lettere.

3. Lett rengjøring av badekar og dusjsonen

Det finnes ikke noe hyggeligere enn en ren og skinnende dusj - men det kan være en tøff oppgave.

Så hvordan blir du lettest kvitt vannet fra dusjvegger og flisene etter å ha tatt en dusj? For å gjøre rengjøringen av badet så enkelt som mulig, bør du velge dusjvegger og dusjdører som er enkle å tørke av. Overflater som er enkle å tørke av, kan minimere risikoen for mugg, kalk og bakterier, samtidig som det skaper en sunn og romslig følelse på badet ditt.

Spesielt på små bad kan dusjdører være en plassbesparende løsning, da de kommer i mange størrelser og kan foldes mot veggen når de ikke er i bruk. Dette frigjør gulvplass og badet føles mer romslig. Samtidig skjermer dusjdøren din dusjsonen fra resten av badet slik at vann ikke havner på feil sted.

Før du bestemmer deg, bør du sørge for at dusjdøren du vurderer har herdet glass og aluminiumsprofiler. Dette gjør rengjøringen rask og enkel. Glass trenger vanligvis bare å tørkes av med vann og litt vaskemiddel som er tilpasset glassflater, for å bli skinnende rent.

Badet ditt skal være et komfortabelt og innbydende rom.

Med noen få oppgraderinger i baderomsoppsettet ditt kan du ta i bruk en enkel rengjøringsrutine for badet og skape et sunt miljø på kort tid.

Finn ut mer om materialer og deres egenskaper for et rent baderomsmiljø.


Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!