Hvor kommer lukten i sluket fra?

Det er to hovedgrunner til at baderomssluket kan begynne å lukte vondt.

1. Det er ikke nok vann i vannlåsen

Sluket har en vannlås for å forhindre at vond lukt fra avløpsvannet kommer inn på badet via sluket. For at det skal fungere, må det være vann i vannlåsen, siden det er vannet som stenger ute den vonde lukten fra avløpet.

Dersom et sluk med vannlås ikke blir brukt regelmessig, vil vannet i vannlåsen fordampe slik at det oppstår en åpning ned til avløpet. For å fjerne den vonde lukten fra sluket må du sørge for at vannlåsen fylles med vann igjen.

Når du skal fjerne vond lukt fra sluket i dusjen holder det å helle noen liter vann ned i sluket. Og hvis toalettet lukter kloakk, kan du skylle ned en gang for å fylle vannlåsen med vann.

2. Bakterier

Sluket er utstyrt med en rist som samler opp hår, skitt og såperester, men noe vil alltid skylles gjennom risten. Det som passerer gjennom risten, samler seg i vannlåsen. Og her gir det grobunn for bakterievekst som kan resultere i vond lukt fra dusjsluket.

Løsningen er ganske enkelt å rengjøre vannlåsen under risten. Du må fjerne skitten som har samlet seg i vannlåsen. Dette gjør du for eksempel ved å spyle vannlåsen med dusjhodet.

Når vannlåsen er ren, er det lurt å vaske den med for eksempel Norenco.

For å forebygge vond lukt fra vannlåsen, må du rense risten for synlig hår hver gang noen har tatt en dusj.

Rengjøre hårsilen

Porsgrund Showerama dusjkabinett har en praktisk hårsil som hindrer hår i å komme inn i avløpssystemet. Youtube-video viser hvor enkelt det er å holde hårfangeren ren.