Har toalettet ditt P-lås eller S-lås?

S-låser og P-låser er to forskjellige typer vannlåser som forhindrer at vond lukt kommer inn på badet. Et toalett er alltid utstyrt med vannlås. Forskjellen mellom S-lås og P-lås, er låsens design.

Før du bytter et gulvstående toalett, må du finne ut om du skal ha S-lås eller P-lås. Hvis det nåværende toalettet ditt har P-lås, må du velge et nytt toalett med P-lås eller universallås. Og hvis nåværende toalett har S-lås, må du velge et nytt med S-lås.

S-lås

En S-vannlås er formet som en horisontal S der avløpsrøret er vendt loddrett nedover. Med en S-lås går avløpet rett nedover i gulvet. Toalettet kan imidlertid ha ulike utforminger, avhengig av om du velger et toalett med innebygd, skjult eller åpen S-lås. Se illustrasjonen under. Merk deg at rengjøringen blir enklere med en jevn/hel sokkel.

Porsgrund toalett med S-lås

P-lås

Med en P-vannlås, ofte kalt universallås, går avløpsrøret horisontalt bakover. Avløpet går bakover fra toalettet og kan derfor ledes rett inn i veggen. Denne typen vannlås er mer fleksibel og kan også brukes med avløpsbend ned til gulv eller med rørkoblinger til høyre/venstre.

Porsgrund toalett med P-lås