Porsgrund bærekraftige løsninger på badet

Vannbesparende løsninger til badet

Enkle måter å redusere vannforbruket på

Visste du at badet ditt er et av de mest ressurskrevende rommene i huset? Etter hvert som vi blir mer bevisste på vår ressursbruk, er badet et godt sted å starte.

Vi har samlet noen tips til hvordan du kan skape et baderomsmiljø som reduserer vannforbruket ditt uten å gå på kompromiss med standardene for baderomskomfort.

Enkle måter å redusere vannforbruket på

Er du klar over hvor mye vann du bruker hver dag? I Europa er gjennomsnittet 144 liter ferskvann per person, noe som er nesten tre ganger mer enn det som kreves for å dekke grunnleggende menneskelige behov.

Det er ingen tvil om at vi nå og i fremtiden må redusere vannforbruket vårt. Heldigvis er det ikke så vanskelig som du kanskje tror. En stor del av vannforbruket vårt kan reduseres ved å endre våre daglige vaner og ved å oppgradere baderomsprodukter.

Les mer om hvordan du kan kutte ned på det daglige vannforbruket.

Porsgrund toalett

Vær smart når det gjelder vannforbruk

Dusjer står for ca. 20% av husholdningens vannforbruk. I gjennomsnitt dusjer vi i 8 minutter om dagen, og hvert minutt strømmer 12 liter vann gjennom rørene. Det blir 96 liter vann per dusj.

Å redusere tiden du bruker og hvor ofte du dusjer, kan redusere vannforbruket betydelig. For ikke å nevne mengden såpe og andre væsker som strømmer ned i avløpet.

Men hvis du allerede er så effektiv som mulig? Da kan du vurdere å oppgradere badet ditt med disse vannbesparende produktene.

Porsgrund dusj

Spar vann med vannbesparende dusjarmatur

Moderne, vannbesparende dusjsystemer kan ha stor innvirkning på vann- og energiforbruket ditt.

De nyeste modellene av vannbesparende dusjer er designet spesielt for å maksimere vanneffektiviteten. Det lar deg regulere vannstrømmen uten at det går utover dusjopplevelsen.

Finn dusjarmaturet som passer deg best og som gir det resultatet du ønsker.

- Kontroller strømmen: Vannstrømmen måles i liter per minutt. Ifølge European Environmental Agency bruker gamle dusjer fra før 1992 opp til 18-20 liter vann pr. minutt. Og til og med moderne dusjer kan ha et vannforbruk på opptil 15-20 liter pr. minutt. I motsetning til dette kan vannbesparende dusjer begrense vannforbruket ned til 8-9 liter pr. minutt og dermed mer enn halvere vannforbruket.

- Finn din type: Du lurer kanskje på hvordan et dusjhode kan gi riktig vanntrykk og likevel halvere vannforbruket? Svaret er enkelt: det handler om effektivitet. Det er to grunnleggende teknikker for vannbesparende dusjinnredning. En luftet versjon som skaper noe som ligner en fuktig tåke ved å tilføre luft til vannstrømmen. Den andre teknikken øker trykket i dusjhodet ved å danne sterke, individuelle vannstråler.

Før du velger en modell, må du lese produktinformasjonen og sjekke vannstrømmen. Vannforbruket ditt vil mest sannsynlig bli redusert.

Porsgrund dusj

Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!

Porsgrund brosjyre

Velg det riktige toalettet

Gamle og slitte toaletter kan være en god kilde til høyt vannforbruk og sløsing med verdifulle ressurser. Hvis badet ditt ble bygget tidlig på 90-tallet, bruker toalettet ditt sannsynligvis 9-13 liter vann per skylling. Det er minst dobbelt så mye som et moderne toalett.

Hvis du bytter ut ditt gamle toalett med et nytt, vannbesparende toalett, kan du umiddelbart redusere vannforbruket. Utvalget av toaletter og moderne baderomsteknologier på markedet kan være overveldende. Her er de viktigste tingene du må huske på:

1. Velg lav skyllemengde

Toaletter med lav skyllemengde er designet for å skylle like godt som gamle toaletter, men med mindre vann.

Toaletter med dobbelskylling kan redusere vannforbruket fra 9 liter per skylling til et gjennomsnitt på 3 liter per skyll.

Det mest økonomiske toalettet på markedet er Rimfree toalettene som bruker 4 liter vann på et stort skyll og bare 2 liter på et lite skyll. Den kan justeres til 6/3 liter hvis du vil.

Porsgrund sensor skylleknapp

2. Velg holdbare og reparerbare produkter

Velg tidløse produkter og sørg for å velge kvalitet. Hvis du vil være sikker på at du gjør gode investeringer, invester i produkter av høy kvalitet som er laget for å vare lenge.

Det inkluderer også å ta hensyn til materialer samt om reservedeler er tilgjengelige. Utformingen av moderne toaletter av høy kvalitet gjør det mulig å reparere toalettet med reservedeler som er enkle å installere. Det vil spare deg for penger og ressurser i det lange løp.

Bærekraft

3. Velg produkter som er rengjøringsvennlige

Vil du ha baderomsprodukter som er enkle å rengjøre? Vurder et toalett uten skyllekant slik at smuss og bakterier ikke kan gjemme seg, og en servant med avrundet form slik at du unngår skarpe hjørner der kalk og smuss kan samle seg.

For å sikre langsiktig funksjon på badet ditt, må produktene dine vedlikeholdes. Å fokusere på produkter som er enkle å rengjøre, kan redusere innsatsen og tiden som kreves for å holde badet rent. Det som er enda viktigere er at det reduserer behovet for sterke, miljøfarlige kjemikalier. Samtidig som badet holdes friskt og i god stand i mange år fremover.

Porsgrund Rimfree toalett

Vannbesparelse er et av de viktigste temaene i vår tid. Ved å redusere vannforbruket i hverdagen kan du bidra til å spare på den knappe ressursen.

Vær oppmerksom på vannforbruket og identifiser ressurskrevende kilder. Å velge mer holdbare materialer og smarte produkter kan spare ressurser og forlenge badets levetid.

Finn produkter som hjelper deg med å spare på vannet.

Flere inspirasjonsartikler og designtips