Problemer med kalk i baderommet

Kalk i vannet

Kalkstein finnes i bakken og derfor også naturlig i vårt husholdningsvann. Noen geografiske områder inneholder mer kalkstein enn andre og kan derfor ha større problemer med kalkstein på badet og ellers i boligen. For kalkstein finnes alle steder der det er vann, og legger seg også i alle vannkrevende installasjoner, som toaletter, servanter, badekar og sisterner. Kalkstein kan lett sees om den legger seg på baderomsprodukter, da kalksteinen legger seg som hvite eller hvitgule avleiringer som kan være vanskelige å fjerne. Vær oppmerksom på at kalkstein er en ytre påvirkning. Funksjonsfeil forårsaket av kalk dekkes derfor ikke av produktgarantien.

Vedlikeholdsinstruksjoner for kalkstein i sanitærprodukter

Vårt sanitærutstyr er belagt med en meget sterk og lukket glasur, Porsgrund Smart-glasur, som gjør produktene svært enkle å rengjøre, men ikke vedlikeholdsfrie.

For å holde toalettskålen fri for kalkstein og smuss og opprettholde den rene og skinnende glasuren, er det nødvendig å rengjøre toalettskålen regelmessig. Porsgrund anbefaler minst en gang i uken. Det er viktig å ha toalettbørste tilgjengelig og benytte denne etter toalettbesøk.

Vær oppmerksom på at de færreste toalettrensere fra butikken kan fjerne kalkstein. Det krever et rengjøringsmiddel med syre. Denne typen vaskemiddel, også kalt avkalking, har en pH-verdi på 2 - 3. Selve rengjøringen utføres ved å påføre vaskemiddelet på glasuren. La vaskemiddelet virke i noen minutter, deretter rengjøres porselenet med en børste eller svamp.

Hvis det har oppstått kraftig kalkstein og misfarging, kan det være nødvendig å la vaskemiddelet stå på i lengre tid eller gjenta behandlingen. Les mer om hvordan du rengjør og vedlikeholder Porgsund-produkter her.

IDO toilet

Blå striper i toalettet på grunn av kalkstein

Hvis det brukes farge-/duftinnlegg som Porsgrund Fresh-WC pinner, kan det oppstå blå striper i toalettet på grunn av kalkstein. Dette fordi blåfargen fra pinnene legger seg i et kalksteinsbelegg bak på toalettskålen. De blå stripene fjernes derfor enkelt ved å fjerne kalksteinen.

Porsgrund Fresh-WC