Porgrund baderom

Baderomstrender som vil vare

Badet er ikke lenger bare et funksjonelt rom. I 2024 er det et sted for avslapning, velvære og personlig stil.

Stylist og interiørkonsulent Katrine Roug kommer her med noen nye forslag til hvordan bad kan innredes og hvilke trender det er i 2024 og fremover.

«Når jeg velger farger og materialer til et bad, tenker jeg alltid langsiktig. Det må være noe som holder i mange år, både i kvalitet og stil. Det viktigste er å velge noe som passer til resten av boligen, både arkitektonisk og stilmessig.»

Rene linjer

En av trendene som sees mer og mer er nedskalering. Generelt tenkes det mer over hvilke kvadratmeter som trengs når nybygg bygges.

“Flere familier ønsker to store bad, men min anbefaling vil være å gjøre det ene om til et lite gjestetoalett i stedet. Det er både mer økonomisk og plassbesparende. På det mindre toalettet er det vanlig å velge en liten servant, men vurder om du har mulighet til å få plass til et baderomsmøbel i stedet. Kombinert med et toalett med helt jevnt overflate gir det et rolig uttrykk. Hvis du kjører gulvflisene oppover veggene, skapes en større romfølelse. Og ikke vær redd for å velge en flis med et mønster. Faktisk er det et godt sted å starte hvis du vil gi hjemmet litt mer karakter.“

Praktisk oppbevaring

Et tips som gjelder uansett størrelse på badet er å tenke på god oppbevaring fra starten av, slik at toalettsaker og håndklær kan gjemmes bort. Det gir en minimalistisk plass som er både praktisk og enkel å rengjøre.

«Du kan aldri ha for mye lagringsplass. Flere skap sammen gir visuell ro, og det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan sette sammen skap i ulike størrelser og farger.“

Inspirert av naturen og det nordiske været

«I år jobber jeg med en fargepalett inspirert av den nordiske naturen. Morgendugg, løv og strandsteiner blandet med noen av naturens tyngre krefter som granitt, marmor og tre. De små detaljene som valg av materiale til beslag og håndtak er med på å skape det ferdige utrykket. Rustfritt stål og krom er klassisk, mens sort bidrar til å skape et mer moderne utseende og messing gir varme til rommet.“ sier Kathrine

Hvordan ser drømmebadet ditt ut?

Vi har laget et enkelt digitalt verktøy hvor du kan teste ulike løsninger for ditt nye bad. Du kan sette inn skap, speil, dusj, toalett og teste ut farger på både møbler, gulv og vegger. Begrenset kun av fantasi.

Det gjør det enkelt for deg å visualisere badet før du tar den store avgjørelsen.

Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!

Flere inspirasjonsartikler og designtips