Porsgrund baderom

Hvor mye vil det nye drømmebadet ditt koste?

Og bør du gjøre det selv eller velge fagfolk?

Skal du pusse opp eller bygge et helt nytt bad? Som de fleste i samme situasjon, vurderer du sannsynligvis følgende spørsmål:

1. Hvor mye koster et nytt bad?
2. Skal fagpersoner gjøre hele jobben, eller kan jeg gjøre noe selv?

Et baderomsprosjekt innebærer vanligvis rørleggerarbeid, elektrisk arbeid og ofte fliser, så det kan bli en ganske kostbar affære. Hvis du vil ha en indikasjon om hva det koster å pusse opp et bad eller bygge et helt nytt og hvordan du kan spare penger på prosjektet, les videre.

Hvordan estimere kostnadene for et nytt baderom ?

Kostnaden for et nytt bad varierer veldig avhengig av størrelsen og omfanget av baderomsoppussingen. Er det snakk om en fullstendig renovering, inkludert en ny planløsning, nytt gulv og nye vegger, eller vurderer du “bare“ å skifte ut baderomsmøbelene og litt ny maling på veggene?

Den mest kostbare delen av et baderom er ofte rørleggerarbeidet. En måte å minimere rørleggingskostnadene på, er ved å holde røropplegget på samme sted hvis det er mulig. Eller ved å bygge ditt nye bad i nærheten av vaskerommet der rørinstallasjonene allerede er samlet.

En måte å få et generelt kostnadsestimat for et nytt bad, er å forvente ca. 30 000 - 45 000 kroner per kvadratmeter. Disse prisene er ca. priser og varierer avhengig av hvor i landet du bor og hvor stort badet ditt er. Her kommer fliser og baderomsutstyr i tilegg.

Vi foreslår at du snakker med en profesjonell for å få et kostnadsestimat på ditt bad, dine ønsker og forholdene som gjelder der.

Porsgrund møbler

Priser på baderomsrenovering (unntatt installasjon og arbeidskraft)

Prisene varier veldig avhengig av hvilke kvalitetsnivå og design du velger.

Toalett: Fra 4428,-
Dusjdører / vegg: Fra 3586,-
Dusjkabinett: Fra 16 314,-
Servant: Fra 1346,-
Møbel / Møbelpakker: Fra 4885,-

Porsgrund møbel

Skal du gjøre det selv eller bruke fagfolk?

Dette spørsmålet er selvfølgelig i stor grad avhengig av kostnadene. Hvor mye koster et bad bygget av profesjonelle sammenlignet med “gjør det selv“? Det er også et spørsmål om tid. Hvor mye tid kan du bruke på å gjøre jobben selv? Og kan familien leve uten et baderom under byggetiden? Hvis du har tenåringer eller småbarn, kan du ikke være for lenge uten badet, med mindre du har flere bad i huset.

Vær oppmerksom at når det kommer til oppussing av bad er det regler og lovverk som du må følge.

Vi anbefaler at du tar kontakt med en fagperson for å kartlegge hva du eventuelt kan gjøre selv og hva du må ha fagpersoner til å hjelpe deg med.

Porsgrund baderom

Hvorfor velge fagfolk?

Når du pusser opp et bad, dukker det nesten alltid opp noen uforutsette problemer - som å finne et råttent gulv under en dusj som har lekket, eller rustne rør som påvirker hele rørsystemet i hjemmet. Disse overraskelsene kan virkelig sette prosjektet tilbake, øke prisen, og med mindre du er ekstremt hendig, kan det lett stresse deg maksimalt.

Så husk å ta med deg roen i beregningen. Det kan være verdt kostnaden ved å bruke en fagperson for å holde deg stressfri og trygg gjennom hele prosessen. I alle fall er det en god ide å diskutere prosjektet med en fagperson for å sikre at du tar den riktige avgjørelsen. Finn en lokal fagperson her.

Når du starter planleggingen av baderoms renoveringen, vil kostnadene naturlig nok være noe av det første man tenker på. Men prosessen kan være like viktig. Du vil at renoveringen skal være en positiv opplevelse for deg og hele familien. Så ikke glem å ta med myke faktorer som tid, tålmodighet og sjelefred i den generelle beregningen av baderomsoppussingen. For noen ting kan ikke kjøpes tilbake med penger.

Lykke til!
Klar til å diskutere ditt nye bad med en fagperson?

Porsgrund baderom

Hvis du velger å gjøre mye selv

Uansett størrelsen på prosjektet ditt, vil det være rimligere og gjøre en del av arbeidet selv fremfor å sette bort hele prosjektet til en fagperson. Du kjøper materialene selv og sparer på arbeidskostnadene.

For å få en indikasjon på kostnadene ved en baderomsoppussing, gjør følgende: Tegn plantegningen til det nye badet ditt, prøv deretter å beregne kostnadene for materialer, sanitærutstyr, baderomsmøbler, tilbehør og andre deler.

Vær oppmerksom på at enkelte installasjoner krever at du leier inn en autorisert rørlegger. Dette kan være tilfelle hvis du ønsker å endre røropplegget. Sjekk lovverket før du starter.

Men vær forsiktig, et «gjør det selv» baderomsprosjekt kan også koste deg sjelefred. Tatt i betraktning rørleggerarbeid, flisearbeid og noen potensielt vanskelige installasjoner, er badet det vanskeligste rommet å renovere på egenhånd.

Porsgrund møbler

Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!

Porsgrund borsjyre

Flere inspirasjonsartikler og designtips