Baderomstrender moodboard

Lekker baderomsinnredning med tre

Hvordan få treverk til å fungere på badet ditt

Enten det er et spisebord i eik eller en skjenk av mahogny, er tre i økende grad på vei inn i våre hjem. Badene er ikke noe unntak.

Men hvordan får vi treverk til å fungere i det fuktige miljøet på badet vårt? Her er hva du skal være oppmerksom på hvis du vurderer tregulv eller skap og hyller i treverk.

Baderomsinspirasjon med elementer i tre

De siste årene har tremøbler fått enorm popularitet på den nordiske designscenen - av en god grunn. Det spiller ingen rolle om du foretrekker en subtil, minimalistisk baderomsinnredning eller en robust landlig stil - når det gjelder design, er det ingen grenser for materialvalget.

Samtidig høres det ut som den perfekte oppskriften på katastrofe å kombinere tre med det fuktige miljøet på badet. Tross alt er bad kilden til svingende temperaturer og vannsøl.

Her er litt baderomsinspirasjon om hvordan du får tre til å fungere på badet ditt og når du bør unngå det.

Porsgrund baderom

Tregulv: Hvordan balansere design med funksjonalitet

Valget av riktig gulvmateriale er nøkkelen til å opprettholde et sunt og funksjonelt baderomsmiljø.

Som en generell regel bør du unngå myke tresorter som furu, gran, bambus og kork. De absorberer fukt lettere og det er en risiko for at de ikke tåler et fuktig miljø. Hardt treverk som teak, eik og kirsebær er bedre egnet for bad.

Vær oppmerksom på at disse tresortene krever flittig vedlikehold. En god finish kan beskytte overflaten til en viss grad, men vannsøl fra dusjer og badekar kan lett påvirke treets beskyttende lag hvis det ikke tørkes opp umiddelbart.

Et mye bedre alternativ er naturinspirerte fliser, steinbaserte materialer eller sement for å skape en naturlig atmosfære og samtidig minimere risikoen for at fukt trenger inn i gulvet. Sørg alltid for å følge alle regler og anbefalinger angående fuktsperre i både gulv og vegger - og alle andre regler som gjelder når du renoverer bad.

Hvis du fremdeles vil ha et trepreg, kan du velge fliser med tre-imitasjon. De gir en naturlig følelse, men er mer motstandsdyktige mot fuktighet og krever mindre vedlikehold. Slik kombinere det beste fra to verdener!
Porsgrund baderomsmøbel

Baderomsmøbler i tre: Hvordan velge riktig type og behandling

Enten det er furu, andre treverk eller bambusbaserte produkter, er det vanskelig å motstå den naturlige og varme teksturen som tre kan tilføre våre hjem. Akkurat som for tregulv, er den naturlige paletten av tremøbler og innrening til badene våre bred - og like følsomme for fuktighet og fuktige omgivelser.

Det er viktig å velge riktig tresort og behandling for både trehyller, speilrammer av tre og alt annet baderomsinnredning, for eksempel baderomsskap. Når du drømmer om å integrere treprodukter på badet, må du huske på dette for en holdbar og langvarig baderomsinnredning:

Velg holdbart og slidsterkt

Uansett hva slags tremøbler du drømmer om å integrere i badet ditt, hvis du ønsker et holdbart og langvarig baderomsinteriør, husk følgende:

Velg riktig tresort

Noen tretyper er mer følsomme for vann enn andre. Teak er et eksempel på en tresort som er holdbar.

Mykere treslag, som furu, fungerer bedre som speilramme eller i et skap med sikker avstand fra vann.

Porsgrund baderom

Velg riktig behandling

Når det gjelder tremøbler som risikerer å bli utsatt for vann, sjekk om treet er behandlet med et belegg eller har fått annen behandling som gjør det mer motstandsdyktig mot det fuktige miljøet.

Det finnes oljer som tidligere har blitt brukt til å forsegle båtskrog, noe som kan være en god løsning. Det er fortsatt best å ikke utsette treflater for vannsprut i det hele tatt.

Porsgrund servant

Ta inn mer av naturen

Når du har valgt gulv, møbler og dekorasjoner, kan du ta inn mer naturlige elementer i baderomsinnredningen.

I tillegg til å skape et rolig naturmiljø, kan planter også forbedre luftkvaliteten. Faktisk elsker mange planter fuktighet og vil naturlig absorbere noe av fuktigheten fra luften på badet.

Å plassere en orkide i en bambuspotte skaper en hyggelig oase-lignende atmosfære og absorberer fuktighet fra omgivelsene.

Uansett hva du leter etter, er det bra å utforske alternativene dine og oppdage baderomsdesign som passer best til din stil. Les mer her.

Porsgrund baderom

Tiden er inne for å vurdere tre som en viktig funksjon i baderomsinteriøret vårt. For et langtidsholdbart bad er det viktig å tenke på hvor treet skal plasseres, hvilket materiale som er best egnet til formålet, og hvordan du planlegger å vedlikeholde og behandle det på sikt.


Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!

Porsgrund brosjyre

Flere inspirasjonsartikler og designtips