Porsgrund Glow baderomsmøbel

Hvordan smarte valg kan bidra til å holde badet rent

Gjør rengjøringen enklere med disse nyttige tipsene

Hovedrengjøring av badet kan være svært tidkrevende. Hvis du planlegger et nytt bad eller vil oppgradere ditt nåværende, er det på tide å gjøre rengjøringsprosessen raskere og enklere. Noen smarte valg i utformingen av badet og baderomsmøbler kan spare deg for mye tid på rengjøring i lengden.

Vi har samlet våre topp 5 tips, som vil redusere tiden du bruker på å rengjøre badet ditt.

1. Enkel planlegging

Når du skal bestemme hvordan badet skal utformes med tanke på plass, må du unngå å skape for mange hjørner og vinkler ved å holde planløsningen så enkel og romslig som mulig. Dette vil gjøre rengjøring av badet mye enklere, da hjørner og vinkler kan være vanskelig å komme ordentlig til når du skal rengjøre - og da blir de ofte glemt.

Porsgrund elegant baderomsmøbel

2. Viktige baderomsmøbler

Velg de viktigste baderomsmøblene som vil holde alt organisert og samtidig spare plass, som skap, hyller og servanteskap. Hvis du vurderer en firkantet servant, bør du tenke over at skitt vil samle seg i hjørnene. Vi anbefaler runde former som fører vannet og smusset rett ned i avløpet, og servanter med smussavvisende glasur kan gjøre rengjøring på badet enklere.

Vanlige husholdningsprodukter kan brukes til å rengjøre baderomsmøbler og servanter. Vi anbefaler imidlertid produkter uten slipende partikler som kan lage riper og ødelegge overflaten.

Oversikt over baderomsserier
Porsgrund Elegant baderomsmøbel

3. Montere elementer på veggen

I stedet for å velge gulvstående baderomsmøbler og toaletter, hvorfor ikke montere dem på veggen? Dette vil holde gulvet fritt for kriker og kroker, og lettere å rengjøre. Vi anbefaler minimum 10 centimeter plass under veggmonterte elementer, for å enklest mulig kunne rengjøre under de. Veggmonterte skap som et høyskap eller overskap er også et alternativ for ekstra oppbevaring.

Porsgrund Elegant baderomsmøbel

4. Velg større fliser

Når det kommer til gulv og vegger, kan det være lurt å velge større fliser for å redusere mengden fugemasse - som er en av de vanskeligste stedene å rengjøre og unngå flekker på. Hva er fugemasse? Det er blandingen av vann, sement og sand som brukes til å fylle hullene mellom fliser. Så siden større fliser naturlig krever mindre fugemasse for å hode dem sammen, er det noe som er lurt å vurdere. Det vil definitivt bidra til å gjøre rengjøring av baderomsflisene enklere.

Porsgrund badekar

5. God ventilasjon

Vi vet hvor irriterende det kan være å bruke tid på å skrubbe av mugg fra vegger og hjørner. For ikke å nevne at mugg ikke er bra for helsen din. Løsningen? Hold badet godt ventilert. Det krever ikke mye plass eller krefter: bare installer en god vifte (det er ikke behov for filter, da det vil redusere muligheten for å få luft gjennom og ut av rommet) og åpne vinduet så ofte du kan, spesielt etter et en dusj, for å få fuktigheten ordentlig ut.

Ventilation på badet

Det er mer i livet enn å rengjøre badet - men ingenting slår et skinnende rent baderom og en deilig baderomsopplevelse. Hvis du designer et nytt bad fra bunnen av eller bare vil finne enklere løsninger for å holde badet ryddigere, er det mange gode løsninger tilgjengelig. God rengjøring!

Er du klar til å begynne å designe badet ditt?

Hold badet ditt rent

Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!

Porsgrund brojsyre