Porsgrund servant

Servant til badet

- hvilken stil passer deg?

Veggmonterte servanter eller servanter med servantskap

Servanten du velger kan ha stor innvirkning på den generelle estetikken på badet ditt. Servantdesign kan være klassisk, funksjonell eller minimalistisk. Samtidig kan det gi et lekkert uttrykk til den generelle utformingen av badet ditt.

Men bortsett fra designet, er det en mengde modeller, former og materialer å velge mellom. Les mer om hvordan du finner riktig servant til badet ditt.

1. Sjekk baderomsoppsettet ditt

Begynn med å se på de generelle parametrene og dimensjonene på badet ditt.

Størrelsen på badet ditt kan være en avgjørende faktor for valg av servant. På små bad bør du vurdere å gå for veggmonterte hjørneservanter eller servanter som er spesielt designet for små bad, slik at du frigjør verdifull plass rundt og under servanten.

Større bad gir mer plass til forskjellige former og servanttyper. Enten det er fritthengende servanter eller servanter med servantskap – her er de viktigste fordelene:

Servant uten servantskap

Fritthengende, veggmonterte servanter kommer i forskjellige former og størrelser og er en fin måte å skape et luftig og åpent utrykk på badet ditt.

Men det svevende utseendet er ikke bare et designvalg. For mange av oss er det å kunne bevege seg fleksibelt på badet et nøkkelkriterium når det kommer til valg av servant - spesielt hvis det skal være plass til en krakk som et barn kan stå på, eller om det er nødvendig å kunne stå nær speilet når man barberer eller sminker seg.

Å velge en enkel, vegghengt modell kan gi ekstra plass samtidig som den gir et minimalistisk utseende.

Servant med integrert servantskap

Hvis du ønsker ekstra oppbevaringsplass, kan du vurdere å legge til et skap under servanten.

De fleste modeller tilbyr integrerte servantskap som er tilpasset størrelsen og formen på servanten.

For å finne et baderomsmøbel som passer inn på badet ditt, vær oppmerksom på størrelsen på badet og hvilken effekt fargen, størrelsen og høyden på baderomsmøbelet vil ha.

Husk å la det være nok plass mellom servantskapet og gulvet, da det gir et lettere uttrykk og samtidig gjør det enklere å rengjøre under skapet.

2. Finn riktig design

Når du har funnet riktig servant til badet ditt, må du finne riktig form og størrelse.

På små bad kan du velge mellom flere små servanter som er spesielt designet for å spare så mye plass som mulig.

Hvis du bor i en husstand med mange familiemedlemmer, deler du sannsynligvis ofte badet med andre enn deg selv om morgenen. Avhengig av størrelsen på badet ditt, kan det være verdt å vurdere en dobbel servant. På den måten kan du skape mer plass og redusere høy trafikk rundt servanten i din daglige baderomsrutine.

3. Vurder glasur og overflater

De fleste av oss foretrekker å holde rengjøringstiden på badet nede på et minimum. Derfor, uansett hvilken størrelse og form du har valgt på servanten din, er det viktig at du velger riktig glasur, da den er avgjørende for rengjøringsrutinen.

Siden de fleste servanter er laget av porselen, kan en glasur som Porsgrund Smart glasur forsegle de små porene i porselenet, slik at det får en hard og glatt overflate. På den måten har smuss og skitt vanskeligere for å sette seg fast.


Enten du leter etter en plassbesparende liten servant eller familievennlig integrert løsning, er det verdt å vurdere modell, størrelse, form og glasur som avgjørende parametere.

Vurder dine prioriteringer og utforsk alternativene dine, slik at du finner den perfekte løsningen for badet ditt.


Porsgrund servanter

Bli inspirert med Porsgrund brosjyren

Bare et raskt oppussingsprosjekt eller en totalrenovering?
Bla gjennom våre baderomsbrosjyrer for mer inspirasjon!