De største trendene på baderommet i 2022

 

Få stylist Katrine Rougs råd om de største trendene på badet i 2022 og la deg inspirere til å innrede ditt eget baderom.

 

Hele paletten

Etter flere tiår hvor alt har vært hvitt, har det de siste årene kommet en mottrend hvor farger har blitt populært igjen. Med farger kan du virkelig skape stemning og personlighet. Hele fargepaletten er i bruk, fra svært sarte toner til sterke farger – også på baderommene.

I starten var det først og fremst veggfargene som ble lekt med, vi ser nå at farger kan tilføres rommet på mange måter. Står du foran en større oppussing er det nærliggende å vurdere fargede fliser. Det finnes mange flotte alternativer alt fra naturstein i ulike nyanser som grønt, rosa, brunt og blått, til keramiske fliser som har et mer mettet utseende.

 


Det naturlige valget


Å invitere naturen inn i hjemmet, også på badet. Er en trend vi har sett i mange år, men det er en trend som fortsetter å utvikle seg og jeg må trekke frem noen av de raffinerte alternativene som har kommet til de siste årene.

Ulike tresorter

Der man tidligere kun så tre på badet i form av et gammelt furutak eller en rest av en badstue, lages nå baderomsmøbler med forskjellige trestrukturer; valnøtt, alm og eik i ulike varianter. Møbler med trestruktur gir et varmt og mykt motspill til rommets ellers harde overflater og det er et klassisk valg som jeg anbefaler mange. Spesielt de mørke tresortene vil vinne terreng i 2022.

 

Vill natur


Jeg synes det er vanskelig å skjule min entusiasme for ressursene som naturen har å by på når vi snakker om baderomsinnredning. Marmor har vært en eksklusiv klassiker i flere årtusener, men de siste årene har det blitt økt fokus på andre og flere varianter av naturstein som virkelig gir atmosfære og er med på å gi personlighet til et rom. Det som tidligere ble ansett som en 'feil' i stein, har nå blitt anerkjent som noe spesielt, og med naturstein kan du virkelig skape et helt unikt rom.

 

Vill natur

Naturen er tidløs


Naturmaterialer i innredningen på baderommet er aldri feil. Naturpaletten spenner så bredt, at det både er mulig å skape en helt klassisk look, med f.eks. marmor eller naturstein, og gi plass til mer personlighet og utskeielser, hvis man velger noen av de nye terrazzokombinasjoner eller f.eks. grønn marmor.

Flere tips og triks


I vårt store bloggarkiv har vi samlet en rekke tips og triks om farger, materialer, dekor og produktutvalg. Det gjør det lettere for deg å ta den riktige avgjørelsen når du skal pusse opp eller bygge nytt bad.