Vanlige spørsmål

 • Hvor kan jeg kjøpe Porsgrund baderomsprodukter?

  Porsgrunds baderomsprodukter får du kjøpt hos de fleste rørleggere i Norge. Bruk vårt leverandørsøk dersom du ikke kjenner til noen rørleggere i nærheten.

 • Hvordan rengjør jeg produktene på baderommet?

  Baderomsmøblene og porselensservanten rengjør du med vanlig rengjøringsmiddel. Rengjøringsmiddelet må ikke inneholde slipemiddel da de kan ripe opp overflaten og redusere den vannavstøtende overflaten.

 • Hva er forskjellen på klosett med S-lås og med P-lås?

  Klosetter fås med ulike typer vanntilkobling. S-lås er vanntilkobling mot gulv, mens P-lås er vanntilkobling mot vegg eller gulv. Når vi sier at vanntilkoblingen er skjult betyr det at avløpet er skjult i porselenet.

 • Materialkvalitet møbler

  Alle våre baderomsmøbler er motstandsdyktige mot fuktighet, men bør ikke utsettes for vann over lengre tid. For å unngå fuktskade er det viktig å plassere skap og skuffer i tilstrekkelig avstand fra badekaret og dusjen. Tørk bort vannsprut med en tørr klut. 

  Møblene er produsert i fuktbestandig (P3) sponplate og MDF. Overflatebehandlingen varierer fra produkt til produkt, men vi etterstreber at alle våre baderomsmøbler skal være fuktbestandige og enkle å rengjøre.

 • Spylemengder

  Spylemengden for private husholdninger er 4 l og 2.5 l, dobbelspyling. Spyling med 4 liter er godkjent for private boliger derfor er klosetter med kun èn spylemengde innstilt på 4 liter pr spyling.


  Spylemengde for toaletter i offentlige bygninger bør justeres til spylemengde 6 liter pr spyling.

 • Hvor får jeg kjøpt Fresh WC pinner?

  Vennligst henvend deg til en av våre forhandlere.

 • Hvordan kan jeg fastslå klosettmodell?

  Våre produkter har lang levetid. I løpet av årene har vi produsert mange ulike modeller som kan være vanskelig å skille fra hverandre når man ser kun trykknapp eller form på sisterne. Sjekk først om klosettet har trykknapp eller oppløft-knapp. Se deretter etter modellnummer, hvert klosett har et tosifret nummer preget inn i porselenet eller stemplet på. Modellnummer finner du på foten til klosettet.

 • Hvordan kan jeg fjerne småmerker i porselenet?

  Mørkere striper i overflaten på porselenet, spesielt på servanter, blir ofte forårsaket av metall som kommer i berøring med porselenet; for eksempel smykker eller klokker. Merkene kan se ut som overflatekrakelering og kan ikke vaskes bort med vanlig vaskemetode/vaskemiddel. Merkene kan bli fjernet med spesialviskelær som kan fås kjøpt hos rørlegger.

 • Klosettseter

  Klosettseter kjøper du hos våre forhandlere. Det er i utgangspunktet to typer seter.

  Seter i myk plast (polypropen) føles varme og myke. Setet er utformet for å passe til porselenet, og føles robuste. 

  Den andre setetypen er laget av hardplast med en overflate mer holdbar mot riper og med holdbare hengsler som holder setet godt på plass. På grunn av bedre stabilitet anbefaler vi seter i hardplast med metallhengsler for funksjonshemmede og eldre.

  Våre seter i Porsgrund Seven D serien har seter med valgfri hengsletype med Soft Close (mykstenging) og Quick Release (hurtigkobling) eventuelt faste hengsler.

  Seter er tilgjengelige i mange farger. Fargene finner du i brosjyren eller i prislisten, evt. her..

 • Dusj - trinser og hjul

  Etter en tids bruk kan trinser og hjul på dusjdøren begynne å bli slitt. Dusjdøren går tregere, mer ujevnt eller gir fra seg lyd når du åpner. Nye trinser og hjul fås kjøpt via din lokale rørlegger. Før du tar kontakt med rørlegger er det viktig å sjekke hvilken dusjmodell du har og om diameter på hjulene er 19 eller 21 mm.

 • Lukt fra avløp

  Unormal lukt fra avløpet kan være forårsaket av ulike faktorer. Sjekk først at avløpet ikke er tett. Dersom avløp ikke er tett kan det være andre problemer i avløpet eller med monteringen. I slike tilfeller bør man kontakte rørlegger.

 • Hvilke produktgaranti gjelder for Porsgrunds produkter?

  Porsgrund følger norsk kjøpslov når det gjelder garantitider og- vilkår. Husk å ta vare på kvitteringen når du kjøper et nytt produkt. Garantien gjelder ikke dersom produktet er feil montert, manglende vedlikehold eller andre feil som har oppstått ved feilaktig bruk av produktet.

  For de fleste av våre produkter kan vi skaffe reservedeler i mange år etter at produktet har gått ut av produksjon. Ta kontakt med din lokale rørlegger hvis du ønsker å bestille reservedeler.

 • Hva er vanlig sittehøyde på et klosett?

  Vanlig sittehøyde for klosett er 420 mm, mens våre høye klosettmodeller har en sittehøyde på 460 mm. Eldre klosetter (som f.eks. gamle Porsgrund Trevi modeller) kan ha en sittehøyde på 400 mm.

 • Hva kan gjøres med striper/merker i klosettskålen?

  Dette er trolig kalk fra vannet som har festet seg til klosettoverflaten (glasuren). Kalk er hvitt på farge, noe som gjør at det er vanskelig å se på hvitt porselen, men tar du på det kjenner du at overflaten er ru og du ser at smuss lettere fester seg til overflaten. Kalk fjernes enklest ved å bruke et rengjøringsmiddel med så lav pH som mulig (pH 2 eller mindre). Tøm vannlåsen så godt det lar seg gjøre ved å dytte vannet mot avløpet med en klosettbørste eller ved å fjerne vannet fra skålen. Hell vaskemiddel direkte på porselenet og la det virke der en stund. Det er mange ulike rengjøringsmiddel spesielt beregnet for å fjerne kalk på markedet. Ta kontakt med din lokale rørlegger. Husholdningsmidler som f.eks. eddik inneholder syre, og kan benyttes for å fjerne kalk.

 • Hvor kan jeg kjøpe Porsgrund reservedeler?

  Vennligst ta kontakt med din lokale rørlegger dersom du har behov for reservedeler til noen av Porsgrunds produkter.