HVILKEN STØRRELSE HAR DITT BADEROM?

 

BADEROM STØRRELSE SMALL:

Desto mindre baderommet er, desto mer viktig er det å tenke på oppbevaring. Det er flere smarte løsninger som kan gi det lille baderommet ditt stor nok oppbevaringsplass til alt du trenger på badet.

Start med servantskapet. Har du plass til skap med dybde 60 cm får du maksimalt ut av servantskapet, men også skap med dybde 50, 40 eller 30 cm rommer mye. Og selv om du bare har plass til et lite servantskap kan du kanskje finne plass til et høyskap? Det du ikke får plass til i bredden kan du få plass til i høyden. Velger du et speilskap i stedet for et veggspeil får du en smart oppbevaringsplass for mindre flasker og esker. I tillegg er det ofte ledig veggplass over toalettet. Her kan du gjerne utnytte plassen og henge et lite overskap.

Valg av farge kan også påvirke hvordan vi oppfatter størrelsen på rommet. Mørke farger kan få små rom til å virke enda mindre, mens lyse farger kan virke motsatt. På små baderom er det ofte best å velge enkle og lette løsninger. Bruk av speil i rommet kan også være med på å gjøre at badet virker større.

Dusjen er ofte plassert i hjørnet. Dusjhjørner fås i flere størrelser, og sidene ikke være symmetriske, du kan gjerne velge 70x90 cm hvis det passer ditt bad best. Velg dører som kan åpnes innover/utover og legges mot vegg når dusjen ikke er i bruk, da kan du utnytte gulvarealet og rommet virker større. Ønsker du ikke dusjhjørne kan du velge en enkel dusjdør, dusjvegg eller nisje.

Velg et vegghengt toalett til et lite baderom dersom det er mulig. Vegghengte toaletter har spylemekanismen gjemt inni veggen og gir et mye lettere inntrykk. I tillegg blir det enklere å vaske under!

Ønsker du badekar i et lite baderom kan det være smart å velge et badekar med dusjvegg.

 

BADEROM STØRRELSE MEDIUM OG LARGE:

Medium og store baderom gir deg som regel stor valgfrihet. Tenk på de ulike produktene du ønsker på badet som ulike elementer (skap og servant, toalett, dusj, badekar etc). Tegn opp rommet og flytt elementene rundt til du oppnår optimal plassering. 

Så spørsmålet blir mer - hva ønsker du å bruke baderommet til?

Dersom oppbevaring er det viktigste kan du velge et baderomsmøbel med dybde 60 cm og så bredt som mulig. Porsgrund har møbler med tilhørende servant med bredder opptil 120 cm. Husk også å velge speilskap i stedet for veggspeil dersom du vil ha maksimalt med oppbevaringsplass. Å plassere to eller tre høyskap ved siden av hverandre kan også være en smart løsning.

Dersom dere er flere som benytter baderommet samtidig kan en dobbel servant eller to enkle servanter ved siden av hverandre være en løsning. Trenger dere mer enn én dusj?

Skal baderommet være et sted for avslapning og velvære kan du kanskje vurdere en walk-in-dusjløsning og et stort og romslig badekar.