SKAP ET MILJØVENNLIG BADEROM - 4 SPØRSMÅL SOM KAN HJELPE DEG PÅ VEI


KOM GODT I GANG

Å skape et miljøvennlig baderom handler om å innrede rommet slik at man får alt det man drømmer om. Samtidig som man kan ha god samvittighet fordi man ikke har gått på kompromiss med miljøet. Still disse 4 spørsmålene og du er godt på vei.


1. HVOR LENGE HOLDER DET?

Det er dyrt å bygge et nytt bad, derfor er det viktig at de løsninger man velger holder lenge – også for miljøets skyld. Den viktigste forutsetning for holdbarheten er kvalitet. Særlig møbler skal være utviklet til å kunne motstå baderommets fuktige miljø, mens servanten, toalettet osv. holder lengre med rengjøringsvennlige overflater.

 

2. HVOR STORT BLIR VANNFORBRUKET?

60% av alt vannforbruket i en gjennomsnittlig husstand blir brukt på baderommet. Derfor er det viktig for både miljøet og lommeboken å velge vannbesparende løsninger. Les på emballasjen, hvor mange liter vann toalettet bruker per skyll, og hvor mange liter vann som løper igjennom dusjen og kranen i minuttet, før du kjøper. 

 

3. KAN DET REPARERES? 

Ikke alle toaletter kan repareres hvis de går i stykker. Krever en reparasjon reservedeler, er det en forutsetning at disse delene er tilgjengelig for rørleggeren. Er de ikke det, må hele toalettet eller møblet skiftes ut, noe som er både dyrt og bortkastet bruk av naturens råmaterialer. Rådfør deg derfor med din rørlegger før du velger. 


4. HVOR KOMMER PRODUKTENE FRA?

Velg produkter som er produsert lokalt. Så er du sikker på at de har full fokus på å gjøre produksjonen så bæredyktig som mulig, og samtidig belaster miljøet minst mulig med transporten fra fabrikken til deg.