Små bad: Slik optimaliserer du plassen

Baderomsløsninger for små bad


De nordiske landene er kjent for sine små bad. Men et lite bad betyr ikke at du må kutte ned på funksjonalitet og innredning. Smarte oppbevaringsløsninger kan gjøre selv det minste badet mer praktisk og gi badet en moderne, romslig følelse.

Les mer om hvordan du optimaliserer plassen og får mest mulig ut av den med plassbesparende løsninger for små bad.

Smarte dusjløsninger for små bad

På et lite bad er det vanskelig å få plass til et badekar. I stedet er dusjkabinetter, dusjhjørner eller svingbare dusjdører en flott løsning for små bad. Sammenleggbare dusjdører eller svingbare dusjdører er laget av glass av høy kvalitet, som gir en åpen atmosfære, samtidig som du sparer plass.

Utvalget av dusjløsninger er mange, så det kan være lurt å huske på følgende:

Dusjkabinett

Dusjkabinett kommer vanligvis i ett komplett kabinett, inkludert praktiske skyvedører, og kan enkelt installeres gjennom justerbare føtter under dusjkaret.

Dusjhjørner

Dusjvegger kan festes til veggene i et lite hjørne på badet ditt. De fleste dusjhjørner kommer med buede eller rette dører som kan lukkes tett av en magnetstripe mens du tar en dusj og åpnes både utover og innover når de ikke er i bruk.

Dusjdører

Enkle dusjdører kan festes direkte til veggen og passe inn i de minste plassene. Hvis du velger en enkelt dusjdør, må du sørge for at den kan beveges, slik at den kan foldes mot veggen når du er ferdig med dusjen. Det sparer plass på badet.

For både dusjhjørner og dusjdører må du kontrollere at de har løftehengsel, slik at de kan åpnes og lukkes uten å skrape gulvet.

Les mer om hvordan du finner den beste dusjløsningen til ditt bad.

Beveg deg enkelt rundt på små bad

Valg av servant har stor betydning for om du enkelt kan bevege deg rundt på badet. Ideelt sett bør du unngå steder der du støter på servanten under rutinene dine. Samtidig bør servanten være stor nok til at det er plass til såpe og andre nødvendige toalettartikler.

Derfor er asymmetriske, hjørne servanter og små servanter som er spesielt designet for å ta opp så lite plass som mulig, en god løsningen for ditt lille bad. Hvis den er montert på veggen kan den skape et barrierefritt miljø, slik at du kan bevege deg fleksibelt på selv det minste badet.

Kombiner servanten med praktiske opppbevaringsløsninger


Servanter kommer i mange forskjellige former og stilarter. Når du undersøker alternativene dine, bør du også se etter praktiske integrerte lagringssystemer under servanten.

Hvis du for eksempel velger et underskap, må du sørge for at de passer perfekt til servanten din. Ved å integrere både servant og skap som en enhet, kan du enkelt lagre toalettsaker og skape et elegant, rent og ryddig utseende.

Bedre oppbevaringsplass på et lite bad

Mens du undersøker oppbevaringsmulighetene til små bad, vær oppmerksom på at det ikke er noen baderomsmøbler som tar opp plassen på gulvet. Velg heller baderomsmøbler og skap som kan henges opp på veggen.  

Det du mister i dybden, får du i høyden. Har plassen over toalettet ditt blitt brukt? Er det nok plass mellom skuffene i underskapet og de omkringliggende baderomsmøblene? Kanskje det er plass til et smalt, høyskap ved siden av servanten din for ekstra oppbevaring.

Til slutt, vær oppmerksom på detaljene. Push-open-funksjoner kan være en god måte å spare noen få centimeter med ledig plass, som vanligvis tas opp av håndtak. I tilegg får du muligheten til å ha praktisk tilbehør, som et speil eller en stikkontakt innebygd i skapet ditt for å spare mer plass.

Veggmonterte møbler lar deg ikke bare få mest mulig ut av plassen på det lille badet ditt. Det gjør også rengjøringsrutinen enklere, da det gjør gulvet mer synlig og lettere å rengjøre.

Enten det er dusjen, servanten eller skapene for lagring, kan du få mest mulig ut av det lille badet ditt ved å matche møblene dine med det generelle utseende på badet og få et mer åpent, plassoptimalisert og barrierefritt baderom.

Leter du etter de riktige løsningene og møblene for små bad?