Hvor mye vil det nye drømmebadet ditt koste?


Alle som planlegger å pusse opp badet, ønsker å spare penger. Ettersom et nytt baderomsprosjekt innebærer rørleggerarbeid, elektrisk arbeid og ofte fliser, kan det bli en ganske kostbar affære. Huseiere som vurderer et nytt bad, møter vanligvis på disse to grunnleggende spørsmålene i forkant: 1) hvor mye koster et nytt bad? og 2) skal fagpersoner gjøre hele jobben, eller kan jeg gjøre noe selv? 

Hvordan estimere kostnadene for et nytt baderom ?

Kostnaden for et nytt bad varierer veldig avhengig av størrelsen og omfanget av baderomsoppussingen. Er det snakk om en fullstendig renovering, inkludert en ny planløsning, nytt gulv og nye vegger, eller vurderer du "bare" å skifte ut baderomsmøbelene og litt maling?  

Den mest kostbare delen av et baderom er ofte rørleggerarbeidet. En måte å minimere rørleggingskostnadene på, er ved å holde røropplegget på samme sted hvis det er mulig. Eller ved å bygge ditt nye bad i nærheten av vaskerommet der rørinstallasjonene allerede er samlet.

En måte å få et generelt kostnadsestimat for et nytt bad, er å forvente ca. 30 000 - 45 000 kroner per kvadratmeter. Disse prisene er ca. priser og varierer avhengig av hvor i landet du bor og hvor stort badet ditt er. Her kommer fliser og baderomsutstyr i tilegg. 

Vi foreslår at du snakker med en profesjonell for å få et kostnadsestimat på ditt bad, dine ønsker og forholdene som gjelder der.

 

Priser på baderomsrenovering (unntatt installasjon og arbeidskraft)

Prisene varier veldig avhengig av hvilke kvalitetsnivå og design du velger. 

 

Produkt Pris
Toalett Fra 4428,-
Dusjdører / vegg Fra 3586,-
Dusjkabinett Fra 16 314,-
Servant Fra 1346,-

Møbel / Møbelpakker

Fra 4885,-


Fra 4885,
Fra 4885,

Skal du gjøre det selv eller bruke fagfolk?

Dette spørsmålet er selvfølgelig i stor grad avhengig av kostnadene. Hvor mye koster et bad bygget av profesjonelle sammenlignet med "gjør det selv"? Det er også et spørsmål om tid. Hvor mye tid kan du bruke på å gjøre jobben selv? Og kan familien leve uten et baderom under byggetiden? Hvis du har tenåringer eller småbarn, kan du ikke være for lenge uten badet, med mindre du har flere bad i huset. 

Vær oppmerksom at når det kommer til oppussing av bad er det regler og lovverk som du må følge.

Vi anbefaler at du tar kontakt med en fagperson for å kartlegge hva du eventuelt kan gjøre selv og hva du må ha fagpersoner til å hjelpe deg med. 

 

Uansett størrelsen på prosjektet ditt, vil det være rimligere og gjøre en del av arbeidet selv fremfor å sette bort hele prosjektet til en fagperson. Du kjøper materialene selv og sparer på arbeidskostnadene. Så når du har laget dine nye planer for badet, kan du prøve å estimere kostnadene for baderomsmaterialer, møbler, tilbehør og deler.

Men vær forsiktig, et «gjør det selv» baderomsprosjekt kan også koste deg sjelefred. Tatt i betraktning rørleggerarbeid, flisearbeid og noen potensielt vanskelige installasjoner, er badet det vanskeligste rommet å renovere på egenhånd.

 

En problemfri prosess er uvurderlig


Når du pusser opp et bad, dukker det nesten alltid opp noen uforutsette problemer - som å finne et råttent gulv under en dusj som har lekket, eller rustne rør som påvirker hele rørsystemet i hjemmet. Disse overraskelsene kan virkelig sette prosjektet tilbake, øke prisen, og med mindre du er ekstremt hendig, kan det lett stresse deg maksimalt.

Så husk å ta med deg roen i beregningen. Det kan være verdt kostnaden ved å bruke en fagperson for å holde deg stressfri og trygg gjennom hele prosessen. I alle fall er det en god ide å diskutere prosjektet med en fagperson for å sikre at du tar den riktige avgjørelsen. Finn en lokal fagperson her.

Når du starter planleggingen av baderoms renoveringen, vil kostnadene naturlig nok være noe av det første man tenker på. Men prosessen kan være like viktig. Du vil at renoveringen skal være en positiv opplevelse for deg og hele familien. Så ikke glem å ta med myke faktorer som tid, tålmodighet og sjelefred i den generelle beregningen av baderomsoppussingen. For noen ting kan ikke kjøpes tilbake med penger.

Lykke til!

Klar til å diskutere ditt nye bad med en fagperson?