Fargetrender og materialer – Slik får du mest ut av det

Baderomsinspirasjon og  fargetrender

Som så mange andre har du sannsynligvis brukt mesteparten av det siste året på å tenke over forbedringer i hjemmet ditt. Når du tilbringer mye tid hjemme, forstår du hvor viktig det er å bo i et nøye designet og innbydende hjem.

Når det gjelder badet ditt, som skal være det rommet i huset som er designet for avslapning. Enten det er en forfriskende morgendusj eller et avslappende varmt bad på slutten av dagen kan valget av fargepalett ha stor innvirkning på humøret ditt. 

Så hvis du lurer på hvor og hva du skal friske opp, la oss ta en titt på fargetrendene i Norden. De vil hjelpe deg på veien.

 

Fargetrend 1: Det naturlige nordiske utseendet

Bærekraft er fortsatt noe folk tenker over når de designer badene sine. I de kommende årene kan vi se at varme sandfarger, rolige grønne toner og trelignende nyanser av brunt blir mer populært.

Husk at fargen kan gi forskjellige effekter, avhengig av om den blir møtt av matte eller blanke overflater. Så før du bestemmer deg for en ny farge på veggen, bør du vurdere helheten. Spør deg selv hvilken type baderomsmøbler og baderomsporselen som kan utfylle fargen på badet ditt. 

Spesielt i Norden kan et lettere og lysere oppsett med rene kontraster mellom veggfarge og andre gjenstander være et godt valg. Naturlige materialer som tre eller naturstein, fungerer fantastisk godt med de myke nyanser av sandfarger eller grønne toner. 

Se for eksempel for deg et treskap plassert mot en hvit vegg eller dekorative elementer av bambus, rustikk tre eller sandstein plassert foran en mørkegrønn vegg.

Fargetrend 2:  Det nordiske elegante utseendet

Nordisk design handler om å holde ting minimalt, en trend som vedvarer etter et urolig 2020. Hvis du velger et enklere, mer elegant utseende, kan en grå nyanse på veggen være riktig for deg.  

Mens lyse gråtoner er perfekte for å skape en diskret, minimalistisk atmosfære, kan mørkere gråtoner gi deg det elegante utseendet.  

Hvis du vil få inn litt farge på badet ditt, gir grå vegger en flott base for å skape kreative uttrykk med sterke, dristige farger i detaljene.  

Kanskje en blå vase til planten ved vinduet, eller et fargerikt kunstverk som fyller en del av en grå vegg. Små og fargerike gjenstander kan gi et snev av lekenhet mens de opprettholder den generelle elegansen.

Fokus på bærekraftige møbler

Uansett hvilket design du bestemmer deg for, må du sørge for at du investerer i produkter som er designet for å se bra ut i mange år framover, og som ikke vil slites ut i nær fremtid.

Essensen i nordisk design handler om langvarige og holdbare produkter. Velg baderomsmøbler og bærekraftige løsninger som er bygget av naturlige materialer som tre - dette passer inn i både det naturlige og elegante baderomsdesignet.  

Nordisk design betyr også at du ikke overdriver dekorasjon og unødvendige ting. Når vi følger de nordiske trendene, er det viktig å utnytte plassen rundt oss godt og tenke seg om to ganger før du legger til det ekstra tilbehøret.

Slippe naturen inn

I det siste, hvor folk har blitt tvunget til å være veldig mye hjemme eller gå turer i skogen, har man begynt å bringe naturen inn ved å fylle hjemmene sine med planter. Dette gjelder også badet.

Vi foreslår at du unngår sukkulenter, som foretrekker tørrere klima og i stedet velger bambus, eukalyptus og orkideer. Disse plantene trives i fuktige omgivelser og tåler både høyere og lavere temperaturer.

Så mens vi alle gleder oss til å tilbringe mindre tid innendørs, er vi sikre på at skjønnheten til et nøye designet og innbydende hjem vil vare. Og vi tror ikke det er noen bedre mulighet til å dykke ned i baderomsinspirasjonen og gi badet det tidløse utseendet.

Er du klar for å bringe disse fargetrendene inn på det nye badet ditt?