Slik velger du nye baderomsmøbler

Innhold:

 

Hvilke baderomsmøbler skal jeg velge?

Det kan være flere grunner til at du bygger nytt bad. Kanskje du bygger nytt hus og kan gjøre akkurat som du vil? Eller kanskje du får helt nytt bad fordi det gamle må renoveres?

Det er uansett mange ting du må vurdere når du designer et nytt bad. Hos Porsgrund har vi mer enn 80 års erfaring med baderom, og 100 års erfaring med porselen! Vi vet hva det er viktig å tenke gjennom når man designer et baderom – et baderom som skal holde seg i mange år fremover, både funksjonelt og designmessig.

Slik velger du nye baderomsmøbler

Når du skal velge toalett, servant og baderomsmøbler, må du tenke på badets design, stil og størrelse.

Enten du skal renovere eller bygge nytt bad, kan det være lurt å starte prosessen ved å finne inspirasjon. Besøk gjerne vårt inspirasjonsunivers, og du er også hjertelig velkommen til se produktene med egne øyne på Porsgrund showroom.

Det er lurt å visualisere hvordan du ser for deg rommet. Kanskje du velger å involvere en interiørdesigner eller en rørlegger som kan gi råd og veiledning angående rørleggerarbeid. De kan komme med alternativer som møter dine behov enda bedre enn produktene du har funnet til ditt bad.

Kartlegg familiens behov

Enten du lager plantegningen for badet selv eller får hjelp av en profesjonell, er det alltid en god idé å begynne med å kartlegge familiens behov. For behovene kan ha endret seg. Kanskje familien har vokst? Kanskje er dere færre i husstanden? Det kan hende du ikke lenger har like god bevegelighet og trenger et bad som er enklere å bruke og bevege seg i, som for eksempel har et toalett i en høyere modell. Hvis du har oversikt over hva du ønsker, er det lettere for en fagperson å gi deg råd om hvilke løsninger som passer for deg.

Under finner du anbefalinger gjeldende de enkelte baderomsproduktene.

Hvilket toalett bør jeg velge?

Hvis du skal bygge et splitter nytt bad og ikke er begrenset av et eksisterende røropplegg, anbefaler Porsgrund alltid et vegghengt toalett uten skyllekant. Grunnen til at vi gjør det, er at det er lettere å vaske og tar opp mindre plass på baderommet. 

Når du skal velge nytt toalett, må du tenke gjennom følgende:

 • Hvilket uttrykk ønsker du at baderommet skal ha?
 • Hvor hygienisk og rent er selve toalettet, men også toalettområdet?
 • Er vannforbruk viktig for deg?
 • Hvor stort er badet ditt?
 • Må du ta hensyn til eksisterende røropplegg?

Vegghengte toaletter

Et vegghengt toalett har et lett uttrykk, toalettet nesten svever over gulvet. Sisternen til et vegghengt toalett er skjult inne i veggen, og det skaper et harmonisk baderom. Av estetiske grunner er det også mange som velger vegghengt toalett når de renoverer badet.

Dersom du velger et toalett som i tillegg er uten skyllekant, får du et toalett som både er pent å se på og praktisk med hensyn til rengjøring. Toaletter uten skyllekant er lettere å holde rene. Hos Porsgrund blir toaletter uten skyllekant også kalt Rimfree.

Fordeler med vegghengt toalett

 • Enkelt å persontilpasset baderomsdesign – du kan for eksempel velge skylleknapp selv
 • Toalettet er løftet opp fra gulvet – rengjøringen blir lettere
 • Enkelt og moderne uttrykk – sisternen og rørene er skjult i veggen

Gulvstående toaletter

Det er mulig å erstatte et gulvstående toalett med et vegghengt, men den rimeligste løsningen er å erstatte det med et nytt gulvstående toalett. Kontakt en rørlegger for å finne ut hvilke løsninger som er mulig. Finn nærmeste rørlegger her.

 

Fordeler med gulvstående toalett

 • Rent og tidløst design
 • Enklere å reparere
 • Enklere å montere

 

Hvilket badekar bør jeg velge?

Hvis du skal bygge nytt bad og ønsker et badekar, bør du tenke gjennom hvilke behov familien har. Er dere en familie med barn som bruker badekaret hele tiden, eller skal badekaret kun brukes for nytelse og velvære? Og i tillegg til å vurdere badekarets størrelse, bør du også vurdere badekarmateriale.

Bytte badekar

Hvis du må bytte badekar, kan valget av størrelse være begrenset til nåværende badekars størrelse. Et frittstående badekar er enklere å bytte ut enn et som er fastmontert i veggen.

Badekar i emalje eller akryl?

Hos Porsgrund selger vi badekar i et overflatemateriale kjent fra spa. 

Fordeler ved badekar i akryl

 • Myk overflate
 • Holder godt på varmen
 • Kan poleres dersom overflaten får riper

 

Baderomsservant

Dette er de tre viktigste tingene du bør tenke gjennom når du skal velge baderomsservant:

 • Størrelsen på badet
 • Baderommets uttrykk og design
 • Hvor lett det er å rengjøre servanten

Størrelsen på badet

Hvis du har et stort bad, står du friere til å velge servant. Kanskje du ønsker to servanter? Kanskje servanten skal monteres i benkeplaten? Eller kanskje du vil ha en servant med skap?

På et lite gjestetoalett er det kanskje bare plass til en klassisk veggmontert servant. Heldigvis fins de i mange elegante design.

Baderommets uttrykk og design

En servant blir brukt mange ganger om dagen, så det er viktig å velge riktig. Det fins mange kombinasjoner av servanter og baderomsinventar som kan skape helt individuelle uttrykk. Hvis du er usikker, kan du finne inspirasjon her.

Rengjøringsvennlighet

Baderomsservanten blir brukt mange ganger i løpet av en dag, og det krever god hygiene og en servant som er lett å rengjøre. Alle Porsgrunds servanter er laget i porselen og har Porsgrund Smart-glasur, som sikrer en glatt overflate der skitt og kalk ikke fester seg så lett. Porsgrunds servanter har en harmonisk design uten skarpe hjørner, som sørger for at overflaten er enklere å rengjøre.

 

Velg riktig dusjløsning

Når du skal velge dusjløsning, avhenger valget nok en gang av størrelsen på badet og hvordan baderomsmøblene er plassert.

 

Dusjkabinett eller dusjvegger?

Dersom gulvet og veggene på badet ditt må beskyttes mot vann, kan det være lurt å sette inn et dusjkabinett. Et dusjkabinett er en løsning som holder vannet innenfor dusjområdet og beskytter resten av baderommet mot vannsprut.

Elegante dusjvegger og -dører i glass vil ikke dominere badet, og i tillegg er de enkle å rengjøre. Hvis badet ditt er lite, kan det være lurt å velge dusjdører som kan foldes inn når du ikke bruker dusjen, slik at du får mer gulvplass.

 

Nye skap og møbler til baderom

Når du velger skap og møbler til badet, må du ta hensyn til hvor stor plass det er på badet og hvilket uttrykk du ønsker badet skal ha. Porsgrunds baderomsskap fins i flere dybder, bredder, farger og utgaver, så de kan enkelt tilpasses ditt bad.

På et lite bad eller et gjestetoalett er det kanskje bare plass til et lite skap. Med et større bad har du større valgmulighet og kan prøve flere løsninger. Her kan du ha en stor servant med benkeplate, servantskap og høye sideskap. Tenk gjennom hvor stor oppbevaringsplass du trenger før du tar et valg.

Det er også viktig å velge møbler som er designet for å tåle innemiljøet på et bad. Alle Porsgrunds baderomsskap er fuktbestandige og tåler fukt, som for eksempel dampen fra et bad. De tåler imidlertid ikke direkte vannsprut, så sørg for å tørke av overflater som har blitt utsatt for vannsprut. I tillegg er det viktig med god ventilasjon i baderommet.