3 tips til et mer miljøvennlig bad


KOM GODT I GANG

Å skape et miljøvennlig baderom handler om å innrede rommet slik at man får alt det man drømmer om. Samtidig som man kan ha god samvittighet fordi man ikke har gått på kompromiss med miljøet. Vannforbruk er et åpenbart sted å starte, men valget av baderomsmøbler, toaletter, servanter osv. har også mye å si.


1. VANNFORBRUK

Det stedet i huset hvor vi bruker mest vann er på badet og en stor del av vannforbruket går til toalettskyll.

Særlig eldre toaletter kan være vannslukere og bruke helt opp til 9 liter vann per skyll. Til sammenligning bruker et moderne toalett helt ned til 2 liter vann på et lite skyll og 4 liter vann på et stort skyll. Derfor kan man gjøre mye for miljøet bare ved å skifte det gamle toalettet, man vil også merke det tydelig på lommeboken.

 

2. LØSNINGER SOM HOLDER LENGE


Øverst på listen over ting vi kan gjøre for miljøet, er å velge kvalitetsløsninger som holder lenge. Det gjelder også på baderommet. Ingen andre steder i huset får møblene et like hardt liv, da de daglig utsettes for damp og store temperatursvingninger. Møblene må være spesielt utviklet for å tåle dette miljøet.

 


Det kan være fristende å velge en sprek farge eller rått tremateriale til baderomsmøblene, fordi dette er en trend nå. Men baderommet kan få et moderne preg med smarte håndtak eller lekkert tilbehør som lett kan byttes ut, mens baderomsmøblene består av det klassiske elementet med Nordisk design.


3. DE SMÅ DETALJENE

Det er mange små detaljer på baderommet som lett kan byttes ut, uten at det påvirker det daglige velvære:

  • Skift plastikktannbørsten, kammen og hårbørsten ut med bambusvarianter
  • Bruk bomullspinner og bomullspads i resirkulerbart materiale
  • Bruk et såpestykke eller fyll såpen i en flott såpedispenser fremfor plastflasker som kun brukes én gang
  • Inviter eukalyptus inn på badet. Den trives i det fuktige miljøet, frisker opp og renser luften, samtidig som den ser bra ut.