FORM OG FARGE

Det er først og fremst du som skal nyte tiden på baderommet. Fokusér på deg selv og nær familie og deres behov og personlige smak. Ikke bry deg så mye om hva andre mennesker liker.

Produkter

Porsgrund har servanter og toaletter med runde, klassiske former og mer rektangulære og robuste former. Baderomsmøbler fås også i flere stilige og moderne varianter. Når det gjelder dusj gir Porsgrund deg svært mye å velge mellom enten du ønsker enkle dusjvegger, dusjhjørner eller dusjkabinett.

Og alt må ikke være hvitt, selv om vi forstår at du skal leve med de fargene du velger til badet i lang tid. En generell regel er at en mørk farge ofte får små rom til å føles enda mindre ut, mens den i et større rom tilfører harmoni. Forsøk å starte med kun hvitt og så prøver du deg frem med litt farge på vegger og gulv, eventuelt på baderomsmøblene. Bruk det du har samlet av inspirasjon og tiltalende baderomsbilder på forhånd og let etter den perfekte fargen. Dersom du ikke klarer å finne den selv er det smart å søke hjelp hos profesjonelle (for eksempel interiørarkitekt, fargehandel, rørlegger etc.).

Belysning på badet

En ting man ofte glemmer er lyssettingen. Belysningen spiller en stor rolle når det gjelder atmosfæren på baderommet. På små bad hvor du kun skal dusje og gjøre unna daglige rutiner er det greit med enkel og praktisk belysning. Har du et større baderom som i tillegg til det rent praktiske skal benyttes som et spa må du tilføre belysning som gir en avslappende atmosfære.

Det er to typer lys i baderommet: Vi anbefaler at du bruker taklampen som hovedlyskilde. Et mykt taklys gjør baderommet til et hyggelig og rolig sted å være når du skal ta en rask dusj eller et avslappende bad. Ved speilet hvor man sminker seg eller barberer seg er det viktig med godt lys enten i form av godt plasserte spotter/downlights i taket eller god speilbelysning. Porsgrunds speil og speilskap er utstyrt med belysning som imiterer dagslys slik at du ikke får noen overraskelser når du går ut i dagslyset. Noen av Porsgrunds speilskap har LED-belysning under skapet i tillegg, slik at du får godt lys ned mot servanten med minimalt strømforbruk.

Gjør det hyggelig

Den siste personlige touchen gjør du med stylingen. Velg gode håndklær og kanskje noen toalettartikler i spennende krukker og flasker. Bruk din personlige smak og dekorer med bilder, hyller, kangger etc. Noen grønnplanter gir rommet mer liv, både eføy, orkidè og  bregne er sorter som kan trives på badet.

Den eneste feilen du kan gjøre på baderommet er å ikke å prøve ut gode ideer. Vær litt vågal og ikke gjør som alle andre!