Porsgrund i dag

 

PORSGRUND – BAD I TIDEN SIDEN 1948

Porsgrund er et av de eldste og mest annerkjente merkene på nordmenns bad med et bredt utvalg kvalitetsprodukter som toaletter, servanter, møbler og badekar. Porsgrund er en del av Geberit Group som er markedsleder innen sanitærprodukter i Europa.

Interessen for interiør i hjemmet og smarte designløsninger er større enn noen gang tidligere, og dette gjelder selvfølgelig også for baderommet. Vi gir deg muligheten til å gi baderommet din egen, personlige stil slik at baderommet blir et rom for velvære for hele familien.

I mange år har Porsgrund forvandlet norske baderom til vakre, moderne og funksjonelle rom. Porsgrund fortsetter med å utvikle spennende produkter og inspirerende løsninger og konsepter tilpasset norske forhold. Utgangspunktet for planlegging av baderommet er alltid god design, tilpassing til ulike behov og livssituasjoner, fantastiske brukeropplevelser, omtanke for miljøet og fokus ned på hver minste detalj. Dette gjør Porsgrund til det beste valget på baderommet.

Porsgrund er en del av Geberit Gruppen som er en nøkkelspiller i den europeiske (internasjonale) baderomsindustrien.

 

VÅR HISTORIE

Produksjonen av Porsgrund sanitærporselen har sine røtter tilbake til Porsgrunds Porselænsfabrik (PP), Norges eneste porselensfabrikk som ble grunnlagt i 1885. I 1948 startet PP produksjon av sanitærporselen i fabrikken som lå på Kulltangen i Porsgrunn. I sine glansdager hadde Porsgrund produksjonsaktivitet i 3 etasjer og mer enn 250 ansatte. Her ble det produsert klosetter og servanter, men også deler til serviser og i en periode også keramiske fliser.

Produksjonen ved fabrikken i Porsgrunn ble lagt ned i 2007 og overført til våre nordiske søsterbedrifter.

Porselen er fortsatt kjernen i vår virksomhet, selv om vi i dag kanskje er like kjent for våre dusjløsninger, badekar og baderomsmøbler. Vi driver kontinuerlig produktutvikling og ønsker at de snart 70 årene som har gått siden oppstarten bare skal være innledningen på en fantastisk fremtid.

  

 

PORSGRUNDS HISTORIE

1885 Porsgrund Porselænsfabrik i Porsgrunn ble etablert

1948 Porsgrund Porselænsfabrik starter produksjon av

1970 Porsgrund er et foregangsfirma for nye innovasjoner og trender på baderommet. 70-årene var tiåret for fargerikt baderomsporselen.  Porsgrund Sanitærporselen blir til Porsgrund Bad

1992 Porsgrund Bad blir det nye firmanavnet og anker-logo blir til dråpe-logo

2018 Porsgrund fyller 70 år