SLIK VELGER DU RIKTIG SERVANT

Plassering av servanten bestemmes vanligvis av eksisterende røropplegg. Rør kan selvsagt flyttes, men ofte er det enklere å sette servanten der rørene allerede ligger. Servanten bør plasseres i en høyde på 800-900 mm. De fleste servanter er tilpasset, slik at høyeste punkt er 850 mm over gulvet. I Porsgrunds sortiment finner du riktig servant for alle typer baderom, uansett hvilken plassering du ønsker. 

Alternativ plassering av servanten

Porsgrunds servanter deles inn i fire typer: 


  • Tradisjonelle servanter
  • Nedfellingsservanter
  • Servanter for underliming
  • Møbelservanter


Tradisjonelle servanter er veggmontert og har ofte et servantskap under. Hvis du ikke ønsker skap, kan du skjule rørene og støtte servanten med en søyle eller halvsøyle. Nedfellingsservanter felles ned i benkplaten, slik at den utgjør toppen av servantskapet. Servanter for underliming står oppå møbelet og skaper en gammeldags, nostalgisk, effekt. Møbelservanter er senket ned i en åpning på toppen av skapet. Har du et lite baderom, kan en hjørneservant være et alternativ.


Slitesterke servanter

Baderomsservanter utsettes for mye i løpet av sin levetid. De brukes til alt fra å skrubbe vekk skitt etter flikking med bilmotorer til håndvask av tøy – kjemikaliene som er involvert er ikke alltid av mildeste sort. Dette er årsaken til at servanter må være slitesterke. Et annet element som er viktig å huske, er at servanter må monteres sikkert. Veggmaterialet på baderommet ditt avgjør hvorvidt du kan bruke skruer eller om du trenger en festebrakett. 


Porsgrunds servanter er laget av glasert porselen slik at de enkle å rengjøre og holder seg like pene år etter år. Porselen er et naturlig materiale, noe som gjør at dimensjonene på porselensproduktene våre kan variere noe (omtrent 2 %). Ta hensyn til dette når du måler opp baderommet ditt.